Friday, 16 December 2011

lagu baru..

salam..h0w are you today?? heheh speaking plak..
dua tiga ari ni aqu asyik jew layan lagu carta hati,,ermmm lagu baru Najwa Latif tu..
korang msti tau kann2....J0m kita layan sekali ...huhu

..

ermm..okey..sini saje
klu trasa nak layan lagi lagu ni mai2 la jguk blog nie..
ok..wassalam


Sunday, 11 December 2011

~SPM~

salam..aii sumaaaa..(cehhh mcm la org yg follow aqu 2 bnyak sgt)...
ok..lupakan apew yg aqu tlis kt ats 2..
sebanarnya spm dh pown hbis..huhuhu..
tapikan aqu sja la update lambat skit..aqu dh hbis miggu lpas lg 1/12/2011
mata pelajaran seni tau..lukis jew tp kna concentrate jgk walaupun mgambil masa yg lama (2.00-5.00) 
smpai ngantukkkk..pengawas yg jga kami 2 pon dh hmpir trlelap,,
ni nk tunjuk skit hasil lukisan aqu..

..
haha mcm mna yer ok x
ini jew yg trmampu untk aqu lakukan..
hrap2 mmpu mmbantu aqu untk lulus..amin


ok la sblum aqu nk akhirkan coret2 aqu ni..ni ada ceta skit aqu nk korang baca

pada suatu hari adala seorang pemuda ni pgi minum air dkt warung mamak,lalu brmulalah dialog antara 
pemuda tu dgn mamak tersebut:
mamak:erm encik mau minum apa ya??
pemuda: kalau teh panas brapa ringgit??
mamak: ouh teh panas lapan puluh sen sje..
pemuda: emm kalau teh ais brapa palak??
mamak: teh ais seringgit dua puluh sen...encik mau minum air ape sbnarye??
pemuda: bgi sja teh panas..
mamak:ok
2 minit kemudian....mamak itu pown ltak scawan teh panas di ats meja pemuda trsebut... lalu 
pemuda trsebut minum teh panas tersebut dgn pntas...mmak itu melihat prlakuan pemuda trsebut dgn penuh prasaan kehairanan lalu dia bertanya,,,,

mamak: encik..knapa encik minum teh itu dgn pantas sekali???apa encik xda sakit mulut ka??
pemuda: ouh..sebanarnya saya takut teh panas saya ni sejuk..nanti x pasal-pasal pulak saya kena bayar seringgit dua puluh sen kepada awak sebab teh saya sejuk..heheheehehe

ermmm....lawak x??
kalau rasa x lawak x pew la ni ada satu lg...

baca tau..

mulau mandan nyawuh ngenengah,
ngunung naik nenyemang ningnga,
anyur madan ningamung nanah,
muni yang maik ningenang nyua..

kesiannye awak ,,
sengau rupenye!

ok..sebenarnya ayt2 diatas tu hanya untk hiburan semata-mata bukan untk mngata kpd sesiapa..owkey
jumpa lagi..

Wednesday, 7 December 2011

apa yg lelaki suka dan x suka pada perempuan yer????


Lelaki SUKA jika perempuan itu mempunyai sifat berikut :
  1. Sikap kelakar
  2. Budi pekerti dan kesopanan
  3. Murah hati
  4. Senyuman manja
  5. Pandai memasak
  6. Pandai dalam mengenakan pakaian
  7. Penampilan/imej yg sesuai dengan citarasanya
  8. Tak mudah naik angin
  9. Seorang wanita yg sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak
  10. Tak terlalu seksi dalam berpakaian
  11. "Tak apalah,tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang"
  12. Wanita yg dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya
  13. Berwawasan atau bercita-cita tinggi
  14. Mempunyai keyakinan diri yg tinggi
  15. Tahu menjaga maruah diri.
  16. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yg tertekan.
  17. Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira
  18. Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi
  19. Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki
  20. Wanita yg mengambil berat tentang lelaki
  21. Sikap keibuan
  22. Sukakan kanak-kanak
  23. Suara lembut tanpa dibuat-buat
  24. Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
  25. Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
  26. Memberi sokongan moral dlm apa jua usaha yg dilakukan lelaki
  27. Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut
  28. Tahu bersyukur
  29. Pandai berjimat-cermat
  30. Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal
Lelaki TIDAK SUKA jika perempuan itu mempunyai sifat berikut :
  1. Tak tahu memasak
  2. Wanita yg suka mengumpat
  3. Sombong dan bongkak
  4. Menunjukkan sikap yg terlalu memiliki
  5. Hisap rokok
  6. "Kau ni macam orang tiga suku!"Mengutuklah tu...
  7. Wanita yg melayan lelaki seperti alas kaki
  8. Wanita yg suka menunjuk2 utk dapatkan perhatian
  9. "Tak bolehkah U lakukan sesuatu yg betul!"
  10. "Jgn cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yg tak patut I lakukan.."
  11. Wanita yg hipokrit
  12. Pembohong dan suka mencari alasan
  13. Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
  14. Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
  15. Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
  16. Pengotor dan pemalas
  17. Tak bertanggungjawab langsung
  18. Tak pandai mengemas
  19. Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
  20. Kuat berleter walau hal remeh temeh
  21. Boros berbelanja
  22. Sikap manja yg terlalu menyakitkan hati
  23. "Queen Control" atau suka mengarah2
  24. Tak pandai bergaya atau selekeh
  25. Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
  26. Suka mengungkit2 hal-hal lalu
  27. Panas- baran
  28. Kuat merajuk dan sukar dipujuk
  29. Terlalu pendiam sehingga susah utk berkomunikasi
  30. Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

Thursday, 24 November 2011

MERDEkaaaa ****

                                                          Salam...
SEbanarnye x dew pew pown nk cite..sja la jnguk2 blog aqu yg sdah lma brswang nieh...
almaklumla priksa..prlu concentrate...haaaa ckap tntang priksa niey tiap malam aqu jdi brung antu..ngeee
biase la 2 stdy last2 minit...lpas 2 mula la bdn aqu niey nk dmam tdur x ckup ktakan...alhamdulillah,,,,tinggal 1 paper lgi untk brjuang lps 2  horayyyy..merdeka la aqu..

ehhmm tp x bleh la nk mrdeka sgat2 tkowt jgk nk tggu rsult nnti...bleh bpew ekkk??? isshhh trtnya 2 larr
(apew la aqu nie pksa x abis lg dh nk tau result) insyaallah m0ga2 aqu trgolong dlm gol0ngan yg trbaek dan for all my friends yg ada bnyak lg paper 2 all the best wokey..

okey aqu chaw dlu..
                                                                                                                           
                                                                                                              p0st by *Shaz Waniey (^_^)(*_*)

Monday, 19 September 2011

haaaa....ny smbungan dya

tau x ari prtama kmi p TERAP INN 2......aqu asya x syok sgt
hanya tuhan ja yg tau prsaan niey.........lps 2 kmi ad motivasi sat..
aqu ny sbnarnya dh x sbaq nk lending ats ktil..mklumlah mngantuk..hehehe
then,,,,cikgu nk bhg bilik.yg syok nya boleh pilih partner sndiri bebbb...aqu apa lg plih geng2 sekolah aqu lar... lpas 2 cikgu kta satu bilik kna 7 org Sooo..kmi amek bdk lubuk mrbau 4 org..
hahahah..yg aqu x jgka nya bilik kmi 2 org bdk siam..nasib baek lar dpa 2 pramah  suma,,,
tau dk mlam prtma kmi dok situ,,,,ada bdk kna rsuk..lpas aqu tau ja bnda 2 rsa mggeletar ja pala lutut niey..mklumlah aqu dgn geng aqu holiday ari 2,,~hehehhe~ 2 yg rsa tkut tuuu
aqu trtnya2 spa la yg kna rsuk 2?????? tub..tub..dpa bgtau bdk sheikh ramli..
aiiiiyyyoooo...x sgka nya..pkai tdung labuh plak 2,,ishhh x baek..x baek..
mnyeramkan lar..

kkk suma dh tgh mlm niey..
aqu nk lending dlu k byee

Saturday, 17 September 2011

sedih + HAPPY

SALAM...

trial dh pown hbiz...rya pown dh smbut...merdka pown sudahh
yg x syiok nya bla nk appy jew psti ada yg mghalang.....
baru2 niey kan sekolah aqu ada smbutan hri raya + merdeka...
mmber2 aqu dan aqu jgk lar kan exited sgt2 tau..mklumlah dtg sekolah kna pkai bju rya...hehe
kami smua dh pown bncang nk pkai bju apew...
tpkan yg menyedihkan aqu..tup..tup..jew ustaz mazlan pggil p pjbat...Ya Allah risau nya aqu...
sbenarnya klu dgaq ja nama ustaz mzlan pggil pasti dya nk bwk p kem..
x aqu sgka mmang aqu trpilih pgi ke kem...( sedihhhhhnyeee)
awt la time2 aqu nk smbut rya ny ustaz nk  bwk p kem?????
dh lar thon niey thon last aqu kt skolah tuu..x bleh lar nk mrasa kmeriahan thon last...
bkan stakat aqu ja sdih mmber aqu yg len pown sdih jgk....
ada sowang mmber aqu ny kannn...dya dh prepare dh nk smbut ari raya 2...siap iron bju raya lagi
tgk2 dya pown kna p kem..kuang..kuang..kuang...kesian..kesian..kesian..
aqu pown trtnya2 di mna lokasi kmi kna p 2???
lpas 2 ustaz bgtau kmi kna p kem kecmrlangan d TERAP INN...
yA ALLAH x ku sngka....3 hari 2 malam plak tu...

..............bersambung..........

Wednesday, 17 August 2011

Super Junior...(@_@) Slideshow

Super Junior...(@_@) Slideshow: TripAdvisor™ TripWow ★ Super Junior...(@_@) Slideshow ★ to Lake Korea (near World), South Korea (near Janghowon) and Korea (near Apia). Stunning free travel slideshows on TripAdvisor

Sunday, 7 August 2011

dEbaRAn semAKin tEraSA



                                       ASSALAMUALAIKUM......

 Aiii...rindu nye..
rsa2nye dh lma x dtg jenguk blog aqu nie..dh hmpir brsawang ny..
tpi...kan..mgkin mlam ny last aqu update blog aqu nie...
 bersawang plak nnti... :(
sbbnya trial spm dh dkt (miggu dpan)..tkut taw
ha..la..spew yg x takowt dgn spm..pnentu msa dpn plak 2
ishhhhhh,...study x hbis lg..bleh gila klu tiap2 thon kna amik spm ( mngarut jew aqu nie)
blaja dkt skolah pown x hbis lg..ishhhh..
Aqu ny sbnarnya bkan hanya brdebar nk amek spm sja tapi......... 
sbnarnya aqu brdebar sbb esk birthday aqu..hehehe ( poyo gla bdk ny)
 aq ny x sbar nk dngaq mmber aqu ucap 
                                                              
hahahaha...bkannya pa2 pown..
aqu just mau mmber aqu igat bfday aqu...
errrmmm...igat sbagai sorang kawan..
mna la tau..mgkin tu ucapan trakhir dpa smua..
sbb suatu ari nnti msti kmi smua akn brpcah buat haluan msing2.....hehehehe ( buat sedih bleh ) tpi yg pnting nya aqu tlah niat d hati aqu ny yg aqu nk bgi hdiah yg trbaek punya dkt mak abh aqu..errrmmm aqu nk bgi keputusan spm yang cemerlang...
                                                      tlg lah doakan aqu n mmber2 aqu ookk...untk kbhagiaan aqu n dpa..
ok...lar..x larat nk brcoret dh ny..
nnti klu aqu dh x cbok aqu open balik blog brsawang aqu nie k...
                       








Wednesday, 27 July 2011

hari jubli perak

dato mahathir khalid

prsembahan bdk2 silat

prtandingan trik tali wnita antara kampung


mmnjat tiang licin


roslinda samsu
atlit lompat brgalah

antara motor brkuasa tggi yg mngringi dato


geng kadet polis

leman raja lwak
brsama Bobby



gubahan sejadah




kek..satu Rm 3.00












prtndingan mggubah buah-buahan






prtndingan mmbuat smbal blacan

Thursday, 21 July 2011

..cinta muka buku..

Cinta Muka Buku - Najwa Latif
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo…
Hati ku rasa sesuatu..


Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oooo…
Benarkah rasa itu..


Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..


Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Oooo...
Ini cinta remaja ku..

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..


Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..


Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..


Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...