Friday, 20 July 2012

Menuju Puncak Ke Menara Gading

Assalamualaikum.. 
lme kn x update blog neh..mklumla buzy skit..ok x mau ckap bnyk..
skrag ni wani nk kongsi satu ceta.. cer tgk tjuk kt ats tu..hihihi ok sbnarnya bru2 ni wani ada join satu kem sekolah ~PROGRAM MENUJU PUNCAK KE MENARA GADING~ 



kem ni dikendali oleh Mahasiswa dan Mahasiswi dri KOLEJ UNGKU OMAR
 UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA.. 
hmm boleh tahan program ni..bnyk jgk program yg diorg buat..kem ni 3 hari 2 malam jer..awal2 tu mls jgk nk join kem ni sbb kem ni mula2 untk bdk upper 6 jer tp tiba2 ckgu swuh bdk2 lower 6 join skali..sbb tu la mls nk mai kem tu..tp okey la kn,, k,lagu tema kem kmi neh lagu 
ASMIDAR (biar mmpi sampai ke bintang)



boleh dktakn setiap hari kmi nyanyi lagu ni.. smpai suara x der taw,,hahha
haa mmang x sah kn klau kem x dk 
malam kebudayaan?? malam kebudayaan la yg paling best..aper la nsib kumpulan wani dpt prsembahan SAJAK..ermm apeda.. buat jer la kn tp serious lawak..ad yg buat boria,choir,lakonan,tarian,choral speaking.. sukaneka pon ada taw..
kseluruhannya..syok laa
haaa,,,ni akak2 dan abg2 fesi kami

 
 
   
                                        








keseluruhannya mmang sronok la..SERIOUS (o_o)v  okey..smpai sini jer.. nnti wani update lg taw.. bubbye.. salam




Saturday, 26 May 2012

► Pra U ♒

Assalamualaikum.. i'm back  

okey sbut psal pra u ni sbnarnyer sglintir org kta susah.. tp yg jd confius skrang ni pra u ni susah ke senang yer pmblajaran dye..ermm snang citer aku try masuk dlu form 6..hihi~
woooww.. sgt brtuah pra u tahun ni sbb guna sstem pmblajaran baru sme mcm bdk2 'U' tau.. ikut sem plak tu..erm 6 bulan sekali exam..haha amacam?? okey la tu setahun stangah ja blajar..lps tu amek ijazah trus..hihihi jimat masa tau.. brtuah tau sper yg msuk form 6 tuh..hihhii hbis awal dri bdk2 diploma..hak2 jgn marah yer bdk2 dploma.. 
okey..bab tu dh hbis tpkn pkir2 blk psai sbjek yg nk kna mek tu..waduh2 confius den.. ermm rmai jgk yg minat pakej 6B4 (6 BAWAH 4) geografi & p.perniagaan..salah seorg tu aku le..huhu
tp akhirnya trplih jgk dok kelas tu..ALHAMDULILLAH..tp buat kwn2 ku yg x trpilih tu jgn la kcewa truskn prjuangan anda hihi..kita still kwn kan??
haaa meh nk tnjuk skit kwn sperjuangan aku yg msih kekal di form 6

alolo..ni umirah 

farah  (kibum)hihi

umi nazifah 

fazira 

syikin 

shazira 

jemah..pikah (fuuyoo pkai bju skolah tu) haha


ermm..ada lg ni..tp gmbq diorg x der plak..hihi jgn mrah yer siti sara..
 tlog doakan kami brjaya k,, insyaallah..


..:::okey assalamualaikum:::..
✿waniey















Wednesday, 25 April 2012

✿ Tips ✿

assalamualaikum.. ♫♫♪♪ lalaaalala ♫♩♩♪
okey.. ari ni awt x taw happy plik sgt..heuheu

okey.. entry kali ni psai tips2 gitu hihiihi ✿  ok mata korg pnah x jdi bgkak dan timbul warna hitam di skitarnya??? haa ni msti trlalu ltih dan kurang tdur (tu la online jer mmanjang,,~ngee mcm wani jgk heuheu) ,, kalau hari2 asyik tdur lwat,,ermm smakin glapla wrna lgkaran tu..lma-klamaan rsenya boleh jdi mcm mata panda kot..just kiding~ hahaha okey x mau intro bnyk2 sgt.. haa ni tips dya ✿..

☆ SUDU SEJUK ☆

haaaa..msti trkjut,,sbnarnya sudu ni brkemampuan mngurangkan kedut dan mghilangkan kesan gelap di skitar mata..caranya,smpan sudu yg dprbuat drpd besi smalaman d dalam pti ais..haa esok tu bolehla lekapkan bhgian belakang sudu d bhagian mta korg slama bbrapa saat..kalau sudu trsbut sdah hilang ksejukannya,.celupkan ia ke dalam ais,dan ulangi proses yg sama bbrapa kali..


☆UNCANG TEH☆

kandungan antioksidan dlm teh juga dpt mngurangkan lgkaran hitam skitar mta..cranya rndamkan 2 uncang teh ke dlm air mndidih selama 3 minit.. guna jer teh aper pon yg pnting msti ad uncang..hehe
lpas uncang drendam,tapis sehingga tiada lg air pd uncang trsbut..kmudian lekapkan pd mata selama bbrapa minit..




☆TIMUN☆

timun ni mmang sudah popular untuk mghilangkan lgkaran gelap pd mata..sbb cara ni mudah dan murah heuheue,,tp timun yg nak dlekapkan pd mata mstila dsimpan d dlm peti sjuk slama bbrapa jam trlbih dahulu..hris nipis2 dan kmudian letakkan jer d mata ktika nk tdur..untk hasil yg memuaskan..korg buat 3 hgga 4 kali smiggu...


haaaa... amacm boleh buat cm tu?? boleh kot noh..heheh try la dlu bru taw..
okey..thats all for today.. budbye..

๑۩۞۩๑ SELAMAT MENCUBA ๑۩۞۩๑
(\__/)
(♥‿♥)
(“)_(“)

Wednesday, 18 April 2012

beSTfriend for ever

assalamualaikum.. aii suma,,i be back ~ngee

                                                     
ha arini tjuk dyer my best friend for ever..nmpakkn gmba kt ats tu?? alolololo comei x??hehe.. sbnarnyer bkn gmba 2 tjuk kt ats tu la..hahaha korg nmpak x ??klau x nmpak buat2 nmpak jer la,,k
okey,,korg msti ada rmai kwan kn?? tp dlm bnyk2 kwan tuh msti ad yg dianggap bff kn?? hehhee
mcm wani jgk la,,wani pon ad rmai kwan..haa sbnarnyer ad kwan ni snang untk kita brkongsi crita,msalah..kdg2 tuh brgosip2,,, tp ad org kte,,
mncari gf/bf senang tp nk cari kawan yg sjati amat susah...
mmang susah pon sbb x semua kawan boleh dprcayai.. toi x?? hehehehe
tp kn wani ad sorg kwan,,dye baik dgn wani,,selalu kuar skali,,kdang2 tuh tdur pon kt umh wani..hehehe 
wani suka kwn dgn dyer.. tpkn dh sbulan dyer x der sini,,addoiiii rndu weh,,bila la dyer nk blk..
sbulan ni,,wani x kuar mna2 pon,,asyik dok umh ja..klau kuar pon just dgn fmily... klau kuar dgn dye kn rmai org ckap kami 2 bradik ~ngeee tul kerrr..x mcm kot,,hehehe
ermmm wani suke sgt bce ayt nih...

Friends like are ballons
if you let them go
you can't get them back
so,,,i'm gonna tie you
to my heart
so,,i will never lose you

haaa amcm??? okey?? hihihi |o_O|
k la,,mlas nk citer pnjang2.. aper2 pon a life without naughty friends is unimagenable..hihi
salam,,






Tuesday, 14 February 2012

You're Such A Busy Body

salam semua..
okey..disebabkan wani tgh update blog ni pda wktu pagi,,so wani nk cakap "good morning" kpada
korang suma..bg ssiapa yg tgh bca entry ni pd wktu tghari,ptg,malam ke sory okey..hehe
apew tjuk wani ari ni?? ok,you're such busy body right??
ermmm,,spew ye yg busy body tu? cer tke2..haha msti la kwan2 kn.
haihh..lama -kelamaan boleh rimas dibuatnya dgn sikap si teman.kalau ambil berat x pe jgk
tp kalau mnyibuk mlampau aper cite??..meh nk bg contoh skit,,si teman ni dtg rumah lps 2 tnya,,weh mndi ke blum?? bcuk la...haaaa lbih kurang mcm 2 laa,,ape kes dtg rumah org tnya mndi ke blum..isshhh2
tp itu hnya contoh tau,,hnya rekaan smata2..tp what you're gonna do??

~ jawab jer prtnyaan teman korang tu acuh tak acuh.hehe jahat x,,,sbgai contoh kalau dia brtnya korang nk ke mna?? jawab jer,"ADALA..RAHSIA"berikn senyuman smbil knyitkn mata..haha confirm dia x tnya dh..

~ kalau dh brkali2 jwapan sma diberi,psti dia mrasa hairan dan sudah mula faham mngapa korang brbuat dmikian.kalau x pun,stiap kali mlihat dia dtg dkt korang,,korang msti cpat2 sibukkan diri dgn mndngar iPod atau mp3..

~ boleh juga gna tktik ni..stiap kali dia mula mnyoal apa aktviti yg bakal dlakukan,,korang msti cpat2 mmberi jwapan..heehe msti dia akan merasa pelik dan x kn brtanya lg..

~kalau semua taktik x mnjadi jgk,,lbih baik korang trus terang jew..mgkin itu jlan yg trbaik..cuba bwa brbincang dari hati ke hati dgnya..jgn brbincang dari kaki ke kaki plak hehe dan jgn gnakan kekerasan..biar dia tahu aper yg korang rasa slama ini..

~ britahu dia bhawa korang fham dia cuba ambil berat ttapi sstngah prkara itu trlalu pribadi bg korang semua,,jdi korang mmerlukan sdikit ruang..Ingtkan dia,stiap org psti mmpunyai rhsia pribadi  yg x boleh dikongsi.psti dia akn fham...


haaa..boleh x korang brtrus terang??
ermm mybe itu jlan pnyelesaian nyer..okey
sblum wani mgakhiri entry ni wani ada srangkap pntun

Kalau ada sumur di ladang,
Boleh wani menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
 wani akan update blog lagi ...
 
okey..byee assalamualaikum..

Monday, 23 January 2012

asalamualaikum..
hehe lama x jnguk blog ny..
rindunyer..

okeyyy..sbnarnya wani x da citer la nk kongsi tp kn wani cuma nk tnya korang la kn..
spanjang ppriksaan yg pnah korang duduki,,korang pnah x mniru???
tiru skit2 ka tru bnyk ka itu trgolong dlm mniru la kn..haha
wani pon x tau la pnah tiru kew x..
rsanye mcm pnah skit2..oooopppppssss kn dh trlpas ckap hahah..sbnarnya 2 pown ada kes emergency
tp kn lpas 2 x tiru dh tau...almaklumlah takutttt..hehe
wani bukan seorang peniru tau fullstop..

okey inilah prsoalan yg sring berlegar2 dlm fkiran wani..
*fakta*
kenapa student2 d malaysia suke tiru time exam???
sbb kt bwh stiap halaman kertas soalan ad tulis
   (SILA LIHAT SEBELAH )
haaaaaa...skarang spa yg salah?? heheheh

wokey la...wani nk cau dlu..
see you later...meh nk cyg skit,,,mmmmuuuuaaaaaahhhhhhh
tata

Friday, 16 December 2011

lagu baru..

salam..h0w are you today?? heheh speaking plak..
dua tiga ari ni aqu asyik jew layan lagu carta hati,,ermmm lagu baru Najwa Latif tu..
korang msti tau kann2....J0m kita layan sekali ...huhu

..

ermm..okey..sini saje
klu trasa nak layan lagi lagu ni mai2 la jguk blog nie..
ok..wassalam


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...