Wednesday, 25 April 2012

✿ Tips ✿

assalamualaikum.. ♫♫♪♪ lalaaalala ♫♩♩♪
okey.. ari ni awt x taw happy plik sgt..heuheu

okey.. entry kali ni psai tips2 gitu hihiihi ✿  ok mata korg pnah x jdi bgkak dan timbul warna hitam di skitarnya??? haa ni msti trlalu ltih dan kurang tdur (tu la online jer mmanjang,,~ngee mcm wani jgk heuheu) ,, kalau hari2 asyik tdur lwat,,ermm smakin glapla wrna lgkaran tu..lma-klamaan rsenya boleh jdi mcm mata panda kot..just kiding~ hahaha okey x mau intro bnyk2 sgt.. haa ni tips dya ✿..

☆ SUDU SEJUK ☆

haaaa..msti trkjut,,sbnarnya sudu ni brkemampuan mngurangkan kedut dan mghilangkan kesan gelap di skitar mata..caranya,smpan sudu yg dprbuat drpd besi smalaman d dalam pti ais..haa esok tu bolehla lekapkan bhgian belakang sudu d bhagian mta korg slama bbrapa saat..kalau sudu trsbut sdah hilang ksejukannya,.celupkan ia ke dalam ais,dan ulangi proses yg sama bbrapa kali..


☆UNCANG TEH☆

kandungan antioksidan dlm teh juga dpt mngurangkan lgkaran hitam skitar mta..cranya rndamkan 2 uncang teh ke dlm air mndidih selama 3 minit.. guna jer teh aper pon yg pnting msti ad uncang..hehe
lpas uncang drendam,tapis sehingga tiada lg air pd uncang trsbut..kmudian lekapkan pd mata selama bbrapa minit..




☆TIMUN☆

timun ni mmang sudah popular untuk mghilangkan lgkaran gelap pd mata..sbb cara ni mudah dan murah heuheue,,tp timun yg nak dlekapkan pd mata mstila dsimpan d dlm peti sjuk slama bbrapa jam trlbih dahulu..hris nipis2 dan kmudian letakkan jer d mata ktika nk tdur..untk hasil yg memuaskan..korg buat 3 hgga 4 kali smiggu...


haaaa... amacm boleh buat cm tu?? boleh kot noh..heheh try la dlu bru taw..
okey..thats all for today.. budbye..

๑۩۞۩๑ SELAMAT MENCUBA ๑۩۞۩๑
(\__/)
(♥‿♥)
(“)_(“)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...