Wednesday, 25 April 2012

✿ Tips ✿

assalamualaikum.. ♫♫♪♪ lalaaalala ♫♩♩♪
okey.. ari ni awt x taw happy plik sgt..heuheu

okey.. entry kali ni psai tips2 gitu hihiihi ✿  ok mata korg pnah x jdi bgkak dan timbul warna hitam di skitarnya??? haa ni msti trlalu ltih dan kurang tdur (tu la online jer mmanjang,,~ngee mcm wani jgk heuheu) ,, kalau hari2 asyik tdur lwat,,ermm smakin glapla wrna lgkaran tu..lma-klamaan rsenya boleh jdi mcm mata panda kot..just kiding~ hahaha okey x mau intro bnyk2 sgt.. haa ni tips dya ✿..

☆ SUDU SEJUK ☆

haaaa..msti trkjut,,sbnarnya sudu ni brkemampuan mngurangkan kedut dan mghilangkan kesan gelap di skitar mata..caranya,smpan sudu yg dprbuat drpd besi smalaman d dalam pti ais..haa esok tu bolehla lekapkan bhgian belakang sudu d bhagian mta korg slama bbrapa saat..kalau sudu trsbut sdah hilang ksejukannya,.celupkan ia ke dalam ais,dan ulangi proses yg sama bbrapa kali..


☆UNCANG TEH☆

kandungan antioksidan dlm teh juga dpt mngurangkan lgkaran hitam skitar mta..cranya rndamkan 2 uncang teh ke dlm air mndidih selama 3 minit.. guna jer teh aper pon yg pnting msti ad uncang..hehe
lpas uncang drendam,tapis sehingga tiada lg air pd uncang trsbut..kmudian lekapkan pd mata selama bbrapa minit..




☆TIMUN☆

timun ni mmang sudah popular untuk mghilangkan lgkaran gelap pd mata..sbb cara ni mudah dan murah heuheue,,tp timun yg nak dlekapkan pd mata mstila dsimpan d dlm peti sjuk slama bbrapa jam trlbih dahulu..hris nipis2 dan kmudian letakkan jer d mata ktika nk tdur..untk hasil yg memuaskan..korg buat 3 hgga 4 kali smiggu...


haaaa... amacm boleh buat cm tu?? boleh kot noh..heheh try la dlu bru taw..
okey..thats all for today.. budbye..

๑۩۞۩๑ SELAMAT MENCUBA ๑۩۞۩๑
(\__/)
(♥‿♥)
(“)_(“)

Wednesday, 18 April 2012

beSTfriend for ever

assalamualaikum.. aii suma,,i be back ~ngee

                                                     
ha arini tjuk dyer my best friend for ever..nmpakkn gmba kt ats tu?? alolololo comei x??hehe.. sbnarnyer bkn gmba 2 tjuk kt ats tu la..hahaha korg nmpak x ??klau x nmpak buat2 nmpak jer la,,k
okey,,korg msti ada rmai kwan kn?? tp dlm bnyk2 kwan tuh msti ad yg dianggap bff kn?? hehhee
mcm wani jgk la,,wani pon ad rmai kwan..haa sbnarnyer ad kwan ni snang untk kita brkongsi crita,msalah..kdg2 tuh brgosip2,,, tp ad org kte,,
mncari gf/bf senang tp nk cari kawan yg sjati amat susah...
mmang susah pon sbb x semua kawan boleh dprcayai.. toi x?? hehehehe
tp kn wani ad sorg kwan,,dye baik dgn wani,,selalu kuar skali,,kdang2 tuh tdur pon kt umh wani..hehehe 
wani suka kwn dgn dyer.. tpkn dh sbulan dyer x der sini,,addoiiii rndu weh,,bila la dyer nk blk..
sbulan ni,,wani x kuar mna2 pon,,asyik dok umh ja..klau kuar pon just dgn fmily... klau kuar dgn dye kn rmai org ckap kami 2 bradik ~ngeee tul kerrr..x mcm kot,,hehehe
ermmm wani suke sgt bce ayt nih...

Friends like are ballons
if you let them go
you can't get them back
so,,,i'm gonna tie you
to my heart
so,,i will never lose you

haaa amcm??? okey?? hihihi |o_O|
k la,,mlas nk citer pnjang2.. aper2 pon a life without naughty friends is unimagenable..hihi
salam,,






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...